TUİK verilerine göre, 2024 sonunda, her 100 yöneticiden 80’i erkek. Tablo net. Ve çok üzücü
Kesinlikle daha fazla kadın yöneticiye ihtiyacımız var!!!
İşte, tam da bu ihtiyaçtan doğan harika bir eğitim programından söz etmek istiyorum bugün:
Geleceğin Kadın Liderleri Sanofi ve KAGİDER’in 15 yıldır yürüttüğü, genç kadınlara destek olan, umut veren bir eğitim programı
Bugüne kadar 1850 genç kadını mezun ettiler
Mezunların çoğu, kariyer hayatlarına çok daha güçlü başladı ve başarıyla devam ediyor.
Mart ayında program, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nda, dünyaya örnek gösterildi
Daha önce kısaca bahsetmiştim, detaylı anlatma sözü vermiştim, sözümü tutuyorum. Bugün 9 güçlü kadın liderle de sizi tanıştırıyorum:
Dila Aysu, Ebrar Yıldırım, Ayşegül Ağur, Ebru Aysoysal, Meliha Ece Lenk, Selin Köse, İlayda Yurdusev, Hilal Çalışkaner, Yaren Öztuzcu. Hepsi derya denizdi, yerim ölçüsünde hikayelerine yer vermeye çalıştım, sayfaları kaydırarak okuyabilirsiniz!
Ayrıca bugün Sanofi Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Pınar Kaya, Sanofi Avrasya Bölgesi İnsan-Kültür Direktörü Raziye Baysal ve KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu da bizimle. Onlara da değerli katkıları için teşekkür ederim.
Her yıl Haziran ayında başvuru yapılıyor. (www.geleceginkadinliderleri.org)
20–25 yaş arası, yeni mezun veya son sınıf genç kadınlar seçiliyor.
Yaklaşık 3000 başvuru arasından 250 kişi programa kabul ediliyor.
Mezunlar hem işe girişte hem de kariyerlerinin ilk yıllarında destekleniyor.
Bu destek aslında hiç bitmiyor, çok güçlü bir kız kardeşlik ağı oluşturuluyor.
Kadının, iş gücüne katılımını artırmak ve kalkınmanın sürdürülebilirliğini sağlamak için bu projeler çoook kıymetli. Bu tür kadın dostu projelerin artmasını diliyorum.
Emeği geçen herkesi de bütün kalbimle kutluyorum.
#GeleceğinKadınLiderleri #KAGİDER @kagider_ @sanofitr #BirleşmişMilletler #İşbirliği
SANOFİ VE KAGİDER’DEN 15 YILDIR DEVAM EDEN HARİKA PROJE
TÜİK VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE’DE 2024 SONUNDA, HER 100 YÖNETİCİNİN 80’İ ERKEK. TABLO ÇOK NET! DAHA ÇOK KADIN YÖNETİCİYE İHTİYACIMIZ VAR. TAM DA BU İHTİYAÇTAN YOLA ÇIKARAK, KADIN LİDERLER PROGRAMIMIZI HAYATA GEÇİRDİK!
SANOFİ TÜRKİYE KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRÜ PINAR KAYA
GKL PROGRAMIMIZLA GENÇ KADINLARA, KARİYERLERİ BOYUNCA EŞLİK EDECEK DONANIMLAR KAZANDIRIYORUZ
Tebrikler! Sanofi olarak, KAGİDER’le “Geleceğin Kadın Liderleri” projesini hayata geçiriyorsunuz. Hem de 15 yıldır! Avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlıyorum. Ve hemen sorularıma başlıyorum: Genç Kadın Liderler programı nedir? Bu programda tam olarak ne yapıyorsunuz?
TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 2024 yılı sonunda, yaklaşık her 100 yöneticinin 80’i erkek. Sadece 20’si kadın yani erkek yöneticiler, kadınların tam 4 katı! Tablo çok net değil mi? Açık seçik görüyoruz ki, ülkemizde daha çok kadın yöneticiye ihtiyacımız var. İşte tam da bu ihtiyaçtan yola çıkarak, GKL programımızla, üniversitelerinin son sınıfında ya da yeni mezun genç kadınları, topluma ve iş yaşamına hazırlıyor, onların beceri ve duyarlılıklarını geliştiriyor ve onlara kariyerleri boyunca eşlik edecek donanımlar kazandırıyoruz. Programımızla birincil amacımız, kadınların ekonomiye katılımını desteklemek. Bunu iş hayatına yeni başlayacak genç kadınları bilgiyle donatarak, özgüvenlerini sağlamlaştırmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz.
BU PROJEYE YAPILAN HER YATIRIM TOPLUMA 6 KAT FAYDA SAĞLIYOR
Sosyal etki analizi, bu projeye yapılan her yatırımın, topluma 6 kat fayda sağladığını söylüyor. Tam olarak ne demek bu?
Projemizin yarattığı etkiyi daha bilimsel metotlarla görmek için Yatırımın Topluma Geri Dönüşü (SROI) raporu hazırlattık. “Yaptığımız yatırım verdiğimiz emek, topluma nasıl dönüyor?” tam anlayalım istedik. Raporumuz gösteriyor ki, projeye yapılan her bir yatırım 6 kat büyüyerek topluma değer katıyor. Yani programa koyduğumuz her 1 lira, 6 liralık bir sosyal etki yaratıyor. Bu sonuçları da ne mutlu ki, mart ayında Sanofi ve KAGİDER olarak Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu kapsamında New York’ta sunduk ve cinsiyet eşitliği konusunda örnek proje olarak gösterildik.
WEF 2024 KÜRESEL CİNSİYET UÇURUMU RAPORU’NA GÖRE, CİNSİYET EŞİTLİĞİNE ULAŞMAK İÇİN 134 YILA İHTİYACIMIZ VAR
BİZ İŞTE BUNUN DEĞİŞMESİ, EŞİTLİK YOLUNDA OLABİLDİĞİNCE HIZLI İLERLEYEBİLMEMİZ İÇİN YATIRIM YAPIYOR, SOMUT VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ADIMLAR ATIYORUZ
Sanofi, sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir şirket… Peki neden genç kadınların liderlik yolculuğuna bu kadar yatırım yapıyor?
WEF 2024 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre, cinsiyet eşitliğine ulaşmak için 134 yıla ihtiyacımız var. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ise iş hayatında eşitliğe ulaşmanın 2 yüzyıl alacağını söylüyor. Kulağa gerçekten de inanılmaz geliyor değil mi? İşte biz bu tablonun eşitlik yolunda olabildiğince hızlı ilerlemesi için yatırım yapıyor, somut ve sürdürülebilir adımlar atıyoruz.
GKL, sadece bir eğitim programı değil, aynı zamanda mezunlar arasında güçlü bir dayanışma ağı da oluşturuyor…
Evet, bugüne kadar 1850 GKL mezunu genç kadın arasında müthiş bir kız kardeşlik ağı oluştu! İş hayatında giderek sayısı artan GKL mezunları, çeşitli iletişim kanalları, sosyal medya grupları, dönemsel ve bölgesel buluşmalar aracılığıyla birbirlerine inanılmaz destek veriyorlar.
SANOFİ AVRASYA BÖLGESİ İNSAN & KÜLTÜR DİREKTÖRÜ RAZİYE BAYSAL
GKL’DEN MEZUN GENÇ KADINLARIN YÜZDE 92’Sİ İŞ HAYATINA BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR
GKL program, kadınların hayatında nasıl bir fark yaratıyor?
GKL’den mezun olan genç kadınların yüzde 92’si bugün iş hayatına başarıyla devam ediyor. Eğitim alan genç kadınların %6’sı girişimci olurken, eğitim alan genç kadınların iş hayatında üst düzey pozisyonlarda çalışma oranı %22. Bunlar toplumun geneline kıyasladığınızda oldukça iyi rakamlar. Ama liderlik sadece iş dünyasıyla sınırlı bir kavram değil. Bir kadın ailesinde de toplumda da yakın çevresinde de lider olabilir. Çevresine ilham verebilir. Zaten GKL mezunu genç kadınların yakın çevrelerinde projemizi anlattığını, pek çok genç kadını programa başvurmaya yönlendirdiğini de görüyoruz.
GÜÇLÜ KADIN LİDERLER HEPİMİZE İLHAM VERİYOR
Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi neden sürdürülebilir bir gelecek için bu kadar hayati?
Kadınlar kazandıklarını yakın çevrelerinin gelişimi ve iyiliği için kullanmaya daha eğilimli. Ekonomik olarak güçlendiğinde yalnızca kendilerini değil, ailelerini ve toplumlarını da kalkındırıyor. Kazandıkları gelirin yüzde 90’ını sağlık, eğitim ve temel ihtiyaçlara harcarken, erkeklerde bu oran yüzde 30-40 civarında. Kadınların finansal gücü, nesiller arası yoksulluk döngüsünü kırıyor, kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı haline geliyor. Dahası kendi hayatımızdan da biliyoruz ki, kendi ekonomik gücüne sahip kadın bambaşka bir özgüvene sahip oluyor. Ayrıca kendi yolunu çizme özgürlüğüne de… Güçlü ve lider kadınların hepimize ilham verdiği bir gerçek.
CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ HER YÖNÜYLE SAVUNUYORUZ
Kapsayıcılık ve çeşitlilik üzerine ne gibi çalışmalarınız var?
Odağımızda dini, dili, ırkı, cinsiyeti her ne olursa olsun, tüm çalışanlarımıza eşit haklar yaratma isteği ve azmi bulunuyor. Mesela Türkiye’den yönetilen, Rusya ve Levant ülkelerini kapsayan Avrasya Bölgesi’nde kadın çalışan sayısı erkek çalışan sayısını geride bırakmış durumda: Yüzde 50.5 kadın, yüzde 49,5 erkek çalışana sahibiz. Cinsiyet eşitliğini her yönüyle savunuyoruz. Çocuk bakımının yalnızca annenin değil, ebeveynlerin ortak sorumluluğu olduğuna inanıyor; güçlü aile bağlarının kurulabilmesi için babaların da aktif rol üstlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İşte bu yüzden eşi doğum yapan veya evlat edinerek ebeveyn olan tüm dünyadaki Sanofili babaların doğum izni, 14 hafta!
KAGİDER BAŞKANI ESRA BEZİRCİOĞLU
GKL MEZUNU KADINLAR LİDERLİK EDİYOR, FİKİR ÜRETİYOR SORUMLULUK ALIYOR VE ÖRNEK OLUYORLAR
Bu değerli proje, nasıl doğdu?
Kadınların iş gücüne daha fazla katılması, fırsat eşitliğinin sağlanması ve liderlik pozisyonlarında daha görünür olmaları, sürdürülebilir kalkınmanın olmazsa olmazı. Biz de KAGİDER olarak bu yaklaşımla, 2010’da Dünya Bankası’nın desteğiyle ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ programını başlattık. 2011’den bu yana da Sanofi Türkiye’nin kurumsal desteğiyle programı büyüterek sürdürüyoruz.
Bugüne kadar programdan, 1850 kadın mezun olmuş. Bu mezunlar, iş hayatında nasıl bir fark yaratıyorlar?
GKL programından mezun olan kadınlar, iş hayatlarında sadece görevlerini yapmakla kalmıyor, liderlik ediyor, fikir üretiyor, sorumluluk alıyor ve örnek oluyorlar. Kimi kendi girişimini kuruyor, kimi kurumsal hayatta hızla yükseliyor, kimi de başka genç kadınlara ilham kaynağı oluyor.
BAŞVURULAR, HER YIL HAZİRANDA ONLİNE ALINIYOR. ÖN ELEMEYİ GEÇENLER, VİDEO MÜLAKATA ALINIYORLAR. UYGUN BULUNAN ADAYLAR PROGRAMA KABUL EDİLİYOR
Geçtiğimiz haftalarda, bu projeyi Birleşmiş Milletler’de de sundunuz. Nasıl bir histi? Orda olmak, projeyi anlatmak sizin için ne ifade etti?
Gerçekten çok heyecan verici ve gurur verici bir deneyimdi. KAGİDER olarak 40 kişilik güçlü bir heyetle oradaydık ve Sanofi iş birliğiyle yürüttüğümüz bu programın, uluslararası alanda bu kadar ilgi görmesi bizi çok mutlu etti. Birleşmiş Milletler’de bunu anlatmak, hem bizim için büyük bir sorumluluk hem de büyük bir gururdu.
Bu program, kimleri kapsıyor? Kimler başvurabiliyor ve nasıl bir süreçten geçiyorlar?
Geleceğin Kadın Liderleri programı, üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun veya son sınıf öğrencisi olan, tercihen burslu okumuş, staj/yarı zamanlı iş deneyimli, kariyer hedefi yüksek ve yeniliklere açık genç kadınlara yönelik. Sivil toplum projelerinde gönüllülük deneyimi olanlar da tercih sebebi. Başvurular, her yıl Haziran’da online alınıyor. Değerlendirme sonrası ön elemeyi geçenler. video mülakata alınıyor. Uygun bulunan adaylar programa kabul ediliyor.
BİZ GENÇ KADINLARA ‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ!’ DİYORUZ
PROGRAM BOYUNCA ÖZGÜVEN KAZANMALARINA, HEDEFLERİNİ BELİRLEYİP HAYATA GEÇİRMELERİNE DESTEK OLUYORUZ
Programın mezunlarının yüzde 92’si, iş hayatına katılıyor. Bu çok yüksek bir oran. Bunu nasıl sağladınız?
Program boyunca katılımcıların özgüven kazanmalarına, hedeflerini belirleyip hayata geçirmelerine destek oluyoruz. Ayrıca, onları deneyimli liderlerle ve ilham veren rol modellerle bir araya getiriyoruz. Kısacası, biz genç kadınlara, ‘Yalnız değilsiniz!’ diyoruz. Bu güven duygusu ve verilen destek de başarıyı beraberinde getiriyor.
15 yıldır süren bu projede sizi en çok etkileyen, “İyi ki bu işi yapıyoruz” dedirten bir anınız var mı? Çok vardır da bir tanesini dinleyelim…
Elbette çok anı birikti ama bir tanesi hâlâ hatırladıkça içimi ısıtır: İlk mezunlarımızdan biri, yıllar sonra bir kurumun üst düzey yöneticisi olarak karşıma çıktı ve “GKL sayesinde kendime inandım” dedi. O an, benim için neden bu projeyi sürdürdüğümüzün en güzel cevabı oldu.
DİLA AYSU/OTOMOTİV SEKTÖRÜ
GKL’Lİ KIZKARDEŞLERİMİZLE ARAMIZDA MUAZZAM BİR BAĞ VAR
- 1995 Adana doğumlu. İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı’nı bitiriyor. İkinci üniversite olarak da Uluslararası İlişkiler okuyor. Ardından Rus Dili ve Edebiyatı’nda yüksek lisans yapıyor ve Rusya’ya giderek bir süre de orada eğitim alıyor.
- 2021’de bir otomotiv şirketinde işe başlıyor. Bugün, küresel bir tedarik ağının yönetiminde aktif bir rol oynuyor, uluslararası tedarik süreçlerini yöneten bir profesyonel olarak görev yapıyor.
- GKL Programını şöyle tanımlıyor: “Bugün nasıl ki iyi bir liseden ya da üniversiteden mezun olmak bir ayrıcalıksa, ‘GKL mezunuyum’ demek de aynı etkiyi yaratıyor. GKL, güçlü kadınların birbirine ışık tuttuğu bir dayanışma hikâyesi. GKL Ailesi’nin bir parçası olduğum için inanılmaz mutlu ve gururluyum. Kız kardeşlerimizle aramızda muazzam bir bağ var, asla kopmuyoruz, sürekli iletişim halindeyiz ve birbirimizi her konuda destekliyoruz!”
EBRAR YILDIRIM/GİRİŞİMCİ
KENDİNİZE İNANIN VE BU YOLCULUĞA ADIM ATIN!
- Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu. Şu anda sektörünün önde gelen firmalarında müşteri deneyimini iyileştirmeye yönelik proje danışmanlığı yapıyor. Aynı zamanda Gojenie adında sağlıklı şekerleme üzerine kendi girişimimi yürütüyor.
- Geleceğin Kadın Liderleri Programı’ndan mail kutusuna düşen bir ilanla haberdar oluyor. “Kariyerimin başında sıkça kendimden şüphe duyuyordum: ‘Yeterli miyim, doğru yolda mıyım?’ Programa seçilmek ve tamamlamak bana, ‘Tabii ki yapabilirim’ deme cesareti verdi. Sanırım en büyük kazanımım bu güven duygusuydu.
- “Kariyerimin ilk yıllarında liderlerin her sorunun cevabını bilmesi gerektiğini düşünürdüm. Ancak zamanla fark ettim ki, liderlik sabit ve tek tip bir yaklaşım değil. Her liderin kendi tarzı, kendi çözüm yolu var. En önemlisi de bazen soruların tek bir doğru cevabı olmayabiliyor. Bu farkındalık, liderlik anlayışımı daha esnek ve empatik bir hale getirdi. Eskiden bireysel çalışmayı tercih eder, her şeyi kendim yapmaya çalışırdım. Kontrolü elimde tutmak bana güven verirdi. Şimdi ekip çalışmasının gücüne inanıyor, görevleri ekip arkadaşlarıma delege etmekten çekinmiyorum. Bunları da GKL sayesinden öğrendim.
AYŞEGÜL AĞUR/AVUKAT
İYİ Kİ GKL VAR, İYİ Kİ KAGİDER VAR
- 1997 doğumlu. Galatasaray ve İstanbul Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimine devam ediyor. Aynı zamanda; TÜBİTAK, Adli Tıp Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve İstanbul Üniversitesi paydaşlığıyla yürütülen akademik bir projede lisansüstü araştırmacı.
- İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Üyesi. Sivil toplum örgütlerinde, üniversitelerde sempozyum ve öğrenci topluluğu etkinliklerinde çocuk hakları alanında eğitimler düzenleyip, sunumlar gerçekleştiriyor. Hem akademik hem de profesyonel olarak çeşitli platformlara yazılar yazıyor.
- Geleceğin Kadın Liderleri Programı’nı şöyle anlatıyor: “Bu program, kim olduğunla değil, kim olabileceğinle ilgileniyor. Potansiyelini keşfetmek ve doğru adımları atmak istiyorsan, burada sana da bir yer var. GKL sayesinde Türkiye’nin en başarılı rol modelleriyle tanıştım, birlikte çalışma fırsatı buldum. Şu anda da sadece bir mail uzağımdalar. Bunu bilmek, onların manevi desteğini sürekli hissetmek gerçekten paha biçilemez. İyi ki GKL var, iyi ki KAGİDER var!”
EBRU SOYSAL/TEKNOLOJİ
KORKMA! HAREKETE GEÇ ÖNCE SEN SONRA DA TÜM TÜRKİYE KAZANACAK
- 1986 Diyarbakır doğumlu. Yeditepe Üniversitesi Almanca İşletme Bölümü’nü bitiriyor.
- 2010’dan itibaren Türkiye’nin en büyük yazılım şirketlerinden birinde kariyerine devam ediyor. SAP danışmanı olarak başladığı bu şirkette, son 4 yıldır yönetici pozisyonunda.
- GKL’nin ilk mezunlarından. GKL yeni mezunlarına, mentörlerle birlikte ders verme fırsatına da sahip oldu. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Ebru, profesyonel dünyada, kadınların daha fazla başarıya ulaşabilmesi için katkıda bulunmayı hedefliyor ve şöyle diyor: “GKL ile değişen liderlik kavramı konusunda, kendimi geliştirme fırsatı buldum. Artık bir liderin, başkalarının gelişimine katkı sağlaması gerektiğine inanıyorum. Her bireyin, farklı yetenekleri ve potansiyelleri olduğunu görerek, daha kapsayıcı ve destekleyici bir liderlik yaklaşımını benimsiyorum. Programa katılmak isteyen ama tereddüt eden kadınlara söyleyebileceğim tek şey: “Korkma! Harekete geç! Önce sen, sonra da tüm Türkiye kazanacak.”
MELİHA ECE LENK/ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ
KADINA EN GÜÇLÜ İLHAMI YİNE BİR KADIN VEREBİLİR
- 1990 İstanbul doğumlu. 2008’de üniversite eğitimi için Güney Kore’ye giderek Endüstri ve Enformasyon Sistemleri Mühendisliği lisans eğitimini tamamlıyor. Şu anda otomotiv sektöründe kategori veri analisti olarak çalışıyor.
- GKL deneyimini şöyle anlatıyor: “Kariyerimde ilerledikçe, kadınların kadınlara dokunarak bir ağ oluşturmasının ve birlikten güç bularak sektör/pozisyon fark etmeksizin, duygusal olarak da birbirlerine destek olmasını çok önemsediğimi fark ettim. Erkekleri ve eşitsizliği bir kenara bırakıyorum, kadınlar da çalıştıkları yerlerde o kadar mücadeleci olabiliyorlar ki, kendilerinin çabalayarak elde ettiği başarıyı koruma iç güdüsüyle, başka bir kadına da haksızlık yapabiliyorlar. KAGİDER gibi kadınların kadınlara olan desteğini de ortak bir bilinçle destekleyen insanların bir araya geldikleri platformlarda, bu bilinçte birçok kadınla tanışabiliyor onların hikayelerinden ilham alıp, duygusal dayanıklılığımızı arttırabiliyoruz. Biz hep birlikte çok daha güçlüyüz. Gelin hepimiz, bir diğerimize GKL gibi programlar sayesinde ilham olmaya devam edelim.”
SELİN KÖSE/TEKNOLOJİ
KIZ KARDEŞLİKTEN LİDERLİĞE… GKL İLE MÜMKÜN
- 2010’da Balıkesir Üniversitesi Bioloji Bölümü’nden mezunu. Ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde, insan genetiği üzerine yüksek lisansa başlıyor. Asistanlığı boyunca, akademik alanda birçok bilimsel çalışma yapıyor. 2015’te aynı bölümde doktoraya ve 2016’da ise doktora ile eş zamanlı olarak AKA Biyoteknoloji’de iş geliştirme uzmanı olarak göreve başlıyor.
- Geleceğin Kadın Lideri projesine 2013’de katılıyor. 2023 ve 24 yıllarında ise, GKL projesinde “Teknolojide Lider Yaratmak” panelinde eş eğitmenlik yapıyor.
- GKL deneyimini şöyle anlatıyor: “Eskiden kendimi lider olarak görmezdim. Hatta kendimi takdir etmeyi bilmez, başarılarımı çevremle bile paylaşmazdım. Şimdi ise GKL projesinde Teknolojide Lider Yaratmak” oturumunda eş eğitmenlik yapıyorum. Kendime geri dönüp baktığımda nerden nereye diyorum… GKL’li olmak kesinlikle ayrıcalık. Alacağınız eğitimler dışında böyle bir iletişim ağına sahip olmak, gerçekten çok mümkün değil. GKL, içindeki lideri keşfetmen için elini tutan ve seni asla yalnız bırakmayan bir yolculuk. Kız kardeşlikten liderliğe… GKL ile mümkün… GKL sana sadece bir eğitim değil, kendini tanıma, güçlenme ve birbirine tutunan muhteşem kadınlarla yol yürüme fırsatı sunuyor. Korkularına gel, çünkü burada onları güce dönüştüren bir destek var.”
İLAYDA YURDUSEV/FİNANS
BAŞARI YOLUNDA BİRBİRİMİZE DESTEK VE İLHAM OLMAK İÇİN VARIZ
- Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme bölümü bitiriyor. Şu an SOCAR Türkiye’ de Bütçe Raporlama Uzmanı olarak çalışıyor. Üniversite son sınıftayken Genç Kadın Liderler Projesi’ne başvuruyor ve seçiliyor.
- Program deneyimlerini şöyle anlatıyor: “GKL deyince aklıma ilk gelen şey dayanışma! Birbirine destek olan, inanan, motive eden harika kadınlarla tanıştım ve hepsinden ilham aldım. İlham aldıkça hepimiz birbirimize daha da çok ilham olduk ve olmaya devam ediyoruz. Başarmak ve yılmadan devam edebilmek için harika bir motivasyon kaynağı bu program benim için.
- Liderlik anlayışını, el ele vermek ve birlikte başarmak olarak tanımlıyor İlayda Yurdusev. “Bireysel başarıdan ziyade birlikte başardık demeyi ve her başarıyı takdir etmeyi çok seviyor ve önemsiyorum.” Bunu da GKL’de öğrendiğinin altını çiziyor. Genç kadınlara da şöyle sesleniyor: “Sakın kendinizi yalnız veya güçsüz hissetmeyin. Hepimiz zorluklar yaşadık. Ama biz burda, başarı yolunda birbirimize destek ve ilham olmak için varız!”
HİLAL ÇALIŞKANER/STK ÇALIŞANI
BEN HİÇ PES ETMEDİM YORULDUM, DİNLENDİM AMA HEP YENİDENDEVAM ETTİM
- 1994 Mersin doğumlu. Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü mezunu. Üniversite hayatı boyunca hem çalışıyor hem okuyor. Üniversite bittikten sonra, iş bulamayınca, ailesinin yanına dönmek durumunda kalıyor. Orada bir süre kaldıktan sonra İstanbul’a hayallerini gerçekleştirmeye geliyor. 2019’da Türk Eğitim Vakfı ile yolları kesişiyor. Ardından Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda çalışmaya başlıyor. Şu anda da Çalık Holding bünyesinde vakıf yöneticisi olarak çalışıyor.
- “Hayattaki en büyük motivasyonum kendime inanmaktı. Hala öyle” diyor ve şöyle devam ediyor: “Ben hiç pes etmedim. Yoruldum, dinlendim ama yeniden devam ettim. Çünkü benim geldiğim yerde, pes etmek diye bir şey yok. Kimsenin bana inanmadığı, yapamazsın dediği zamanlarda bile, ben kendime inandım. KAGİDER Ailesi’ne ve sıkı sıkıya bağlı olduğum GKL’li kız kardeşlerime sevgilerimi sunuyorum. İyi ki varsınız!”
YAREN ÖZTUZCU/EĞİTİM KOÇU
HAZIR, MÜKEMMEL VEYA KUSURSUZ OLMANA GEREK YOK. BİZ SENİ OLDUĞUN HALİNLE ARAMIZA BEKLİYORUZ!
- Hacettepe Üniversitesi Kimya Öğretmenliği mezunu. Şu an Hacettepe Üniversitesi’nde Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapıyor. Aynı zamanda TEDx Istanbul’da proje asistanı.
- 2022’de GKL’ye başvuruyor. Programı şöyle anlatıyor: GKL, bana gerçek liderliğin duygusal zeka boyutunu da gösterdi. Bugün, liderliği, başkalarının kalbine dokunarak, onlara kendi güçlerini fark ettirecek bir ışık olmak olarak görüyorum. Eskiden sadece kendi fikirlerime güvenerek ilerlerdim. Şimdi ise farklı sesleri duymanın, o seslerle büyümenin ve ortak aklın gücünü kucaklamanın gerçek liderlik olduğuna inanıyorum.
- Her genç kadın, kendi içindeki gücü keşfetmeyi, sesine güvenmeyi ve topluma yön verecek cesareti kazanmayı hak ediyor. Onlara şöyle seslenmek isterim: “Buraya gelmen için hazır, mükemmel veya kusursuz olmana gerek yok. Biz seni olduğun halinle aramıza bekliyoruz!” #İşbirliği