Şimdi de huzurlarınızda, LC Waikiki Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinem Akgül Yılmaz. Hatay Sörf Merkezi’ni bir de ondan dinliyoruz. ’Gençlerin deprem felaketinden sonra, sosyalleşmesine ve özgüven kazanmasına olanak tanıyacağına bütün kalbimizle inandığımız için Hatay Sörf Merkezi’ni hayata geçirdik’ diyor.
Şöyle devam ediyor: ‘Pek çok kurum gibi, biz de bölge için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ama sahada yapılan çalışmalarda, gençlerin es geçildiğine dair geri dönüşler aldık. Bu yüzden gençlere ulaşmak, dokunmak istedik. O yüzden de sosyal girişimci Deniz Toprak, Hatay Sörf Merkezi fikriyle bize geldiğinde çok heyecanlandık. Ve bu merkezi çok kısa bir sürede hayata geçirdik. Sörf okulu, ofisi, duşu tuvaleti, deposu olan dünya standartlarında bir tesis. Çok iyi geri dönüşleri alıyoruz. Gençlerin ilgisi büyük. Hedefimiz, günün birinde, Hatay’ın bir sörf merkezi haline gelmesi. Bunun Hatay halkının ekonomisine katkısı olacağına da inanıyoruz.’
11 bin gence ulaşmışlar. 1000 genci sörfle tanıştırmışlar. Gelecek sene, hedefleri 2000 genç! Böylelikle iki senede toplam 3000 genci sörfle tanıştırmış olacakla. ‘Binlerce genci ücretsiz olarak sörfle tanıştırmak, eğlenebilecekleri ve özgüven kazanabilecekleri yeni bir uğraş kazandırmak, sosyal yaşama uyum sağlamalarına katkı sağlamak, gençlere yeni bir motivasyon kaynağı sunmak… Gerçekten paha biçilmez! 20 genç, gelecek yaz başlayacak yeni dönemde akranlarına sörf eğitmenliği yapacak. Yani bugünün öğrencileri, yarının sörf eğitmenleri olacak. Hatay Sörf Merkezi’nde yetişen genç sörfçülerimizin, sörf odaklı turizm dönüşümüne liderlik etmesini istiyoruz’ diye sözlerine devam ediyor Sinem Akgül Yılmaz.
Gençlere ve topluma fayda sağlayacak bu tür değerli projelerin artması dileğiyle. Bu kadar olumsuzluk içinde, hepimizin ülkemiz gençleri adına iyi bir şeyler yapıldığını okumaya ihtiyacı var. Teşekkürler LC Waikiki, Deniz Toprak ve deprem bölgesinde elini taşın altın sokan herkes…İyi ki varsınız! @lcwaikikikariyer #işbirliği @_sinem_akgul_
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE YER ALMAK TEMEL DEĞERLERİMİZ ARASINDA
İtiraf ediyorum, Hatay Sörf Merkezi’ni ilk duyduğumda, “Nasıl yani?” oldum. Ben Samandağ sahilini biliyorum. Çok dalgalı ve rüzgarlı bir sahildir. Aslında sörfle tam da örtüşmesi gerekirken, önyargı işte, “Hadi ya, orada bir sörf merkezi mi kurdular? E peki sörf öğrenmeye gelen gençler var mı gerçekten!” dedim. Ama sonra, Deniz Toprak Hoca’yı tanıyınca, birlikte hayata geçirdiğiniz merkezin Hataylı gençlere nasıl değerler kattığını öğrenince, hikayeleri dinleyince biraz utandım önyargılarımdan. Müthiş bir şey yapmışsınız! Helal olsun size!
Çok teşekkür ederim. Bizim için de bu proje çok değerli. LC Waikiki olarak, insana ve topluma fayda sağlayacak projeler üretmeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı, temel değerlerimiz arasında konumluyoruz. Gençlerin -özellikle de deprem felaketinden sonra- sosyalleşmesine, özgüven kazanmasına, olanak tanıyacağına bütün kalbimizle inandığımız için, Hatay Sörf Merkezi’ni hayata geçirmeye karar verdik.
DEPREM FELAKETİNDE DE BÖLGE İÇİNDE ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIK
Peki hiç tereddüt etmediniz mi?
Hayır. Bizim için kapsayıcı olmak önemli. En önemli odağımız insan. İnsan ve topluma fayda sağlamak hep en önemli önceliğimiz oldu. Biz iyiliği yaymaya ve deneyime odaklanıyoruz. DNA’mızda ve şirket kültürümüzde hep bu iyilik var. Kuruluşundan beri, net karının yüzde 15’ini sosyal yardımlara ayıran bir şirketten söz ediyoruz. Hali hazırda devam eden pek çok sosyal projemiz var. Deprem felaketinde de bölge için elimizden geleni yapmaya çalıştık.
SAHADA YAPILAN ÇALIŞMALARDA, GENÇLERİN ES GEÇİLDİĞİNE DAİR GERİ DÖNÜŞLER ARTIK
BU YÜZDEN GENÇLERE ULAŞMAK, DOKUNMAK İSTEDİK
Neler yaptınız mesela…
Depremin olduğu o ilk dönemde, temel ihtiyaçlar çok daha önemliydi. Biz ilk başta, barınma ihtiyaçlarına odaklandık. Malatya ve Elazığ’daki fabrikamızı barınma ihtiyacı duyan halka açtık. Sonrasında giyinme yardımı için, İstanbul’dan TIR’larımız yola çıktı. Giyinme ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Zaman geçtikçe ihtiyaçlar farklılaştı. Eğitim bursları, okul tadilatları, konteynerler, bu tür şeyler yapmaya başladık. Şimdi de Hatay’daki bir teknik lisenin inşaatına destek oluyoruz. Ama tabii, deprem felaketi bölgeyi ve bölge insanını her açıdan olumsuz şekilde etkiledi. Özellikle de gençleri…
Deprem sonrasında bölgedeki çocuklara ve yetişkinlere çeşitli projelerle ulaşılmakla birlikte, sahada yapılan çalışmalarda, gençlerin es geçildiğine dair geri dönüşler aldık. Tam da bu yüzden özellikle gençlere ulaşmak, dokunmak istedik. Onlara biraz daha yaşam amacı verecek bir şey yapalım diye düşündük. O yüzden de Deniz, bu Hatay Sörf Merkezi fikriyle bize geldiğinde, çok heyecanlandık. Ve bu merkezi çok kısa bir sürede hayata geçirdik. Dünya standartlarında bir merkez oldu. Sörf okulu, ofisi, duşu tuvaleti, deposu olan bir tesis. Hedefimiz günün birinde, Hatay’ın bir sörf merkezi haline gelmesi. Bunun Hatay halkının ekonomisine katkısı olacağına da inanıyoruz.
11 BİNE GENCE ULAŞTIK 1000 GENCİ SÖRFLE TANIŞTIRDIK GELECEK SENE HEDEFİMİZ 2000
Peki nasıl geri dönüşler alıyorsunuz? Gençlerin ilgisi nasıl?
Beklediğimizin çok üzerinde! Biz de şaşırdık aslında. Proje kapsamında, 11 bin gencimize mahalle toplantıları, sosyal medya, okullar aracılığıyla ulaştık. İlk aşamada 1000 gencimizi sörfle tanıştırdık. Gelecek sene hedefimiz ise 2000. Böylelikle iki senede toplam 3000 gencimizi sörfle tanıştırmış olacağız. Binlerce genci ücretsiz olarak sörfle tanıştırmak, eğlenebilecekleri ve özgüven kazanabilecekleri yeni bir uğraş kazandırmak, sosyal yaşama uyum sağlamalarına katkı sağlamak, gençlere yeni bir motivasyon kaynağı sunmak… Gerçekten paha biçilmez! Sörf ile gençleri, denizin iyileştirici gücüyle de buluşturmuş oluyoruz. Ayrıca o kadar yetenekli ve çalışkan gençlerle tanışma fırsatı bulduk ki… Bir kısmı eğitim almaya başladığının dördüncü ayında, 18 yaş altı dalga sörfünde Türkiye şampiyonu oldu.
BUGÜNÜN ÖĞRENCİLERİ YARININ SÖRF EĞİTMENLERİ OLACAK
Bugünün öğrencileri yarının sörf eğitmenleri mi olacak?
Aynen öyle! 16 yaş altındaki öğrencilere 3 aşamalı ücretsiz bir eğitim programı sunuyoruz. Deniz Hoca anlattı, ben de biraz açayım. 1000 öğrenciyle birinci seviye temel sörf eğitimlerine başladık. İlerleme kaydeden ve kendini daha da geliştirmek isteyen öğrencileri, ikinci seviye eğitim programına taşıyoruz. İkinci seviye eğitim programından seçilen öğrencileri ise üçüncü seviye, yani Sörf Liderlik Eğitimi’ne alıyoruz. Tüm sene boyunca ileri seviye sörf eğitimlerinden geçen 20 genç, gelecek yaz başlayacak yeni dönemde akranlarına sörf eğitmenliği yapacak. Yani bugünün öğrencileri, yarının sörf eğitmenleri olacak.
HATAY SÖRF MERKEZİ’NDE YETİŞEN GENÇ SÖRFÇÜLERİMİZİN SÖRF ODAKLI TURİZM DÖNÜŞÜMÜNE LİDERLİK ETMESİNİ İSTİYORUZ
Gerçekten Samandağ, dalga sörfü turizminin lokomotifi olabilir mi?
Evet. Çünkü sörf sporuna çok uygun. Türkiye’nin en uzun yaz mevsiminin, en sıcak denizinin ve en uzun başlangıç seviye dalga periyodunun olduğu deniz Samandağ. Bizim de hedefimiz bu: Yörenin, dalga sörfü turizminin lokomotifi olması. Hatay Sörf Merkezi’nde yetişen genç sörfçülerimizin de, bu sörf odaklı turizm dönüşümüne liderlik etmesini istiyoruz. Sörfle ilgilenen ciddi bir kesim var. Çok daha sürdürülebilir, otantik deneyim peşinde olan bu kitleyi, hedef alacak sörf odaklı turizm alanı, bölge için sürdürülebilir bir alternatif yaratıyor. #işbirliği